Zuidwellepoort

Zierikzee, wonen in een historische stad

In Zierikzee stond ooit een stadsmuur. De huidige Nobelpoort, Noordhavenpoort en Zuidhavenpoort zijn de enige nog overgebleven stadspoorten van Zierikzee, de Westpoort, Zuidwellepoort en de Hoofdpoort zijn in de 19e eeuw gesloopt. De eerste van de te realiseren appartementengebouwen ontleent dan ook zijn fraaie naam aan één van deze verdwenen stadspoorten: HOOFDPOORT!

Een rijke cultuur

Zierikzee heeft maar liefst 568 monumenten, een uniek Middeleeuws stratenpatroon, het oudste Zeeuwse woonhuis (de Haene), de enige nog bestaande Zeeuwse vismarkt en het oudst nog spelende carillon van Nederland.

Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom,welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Een echt welkomstgevoel.

Snel bereikbaar

Zierikzee ligt in de gemeente Schouwen-Duiveland, op het meest noordelijke eiland van de Zeeuwse eilanden en heeft daarmee een unieke locatie. De stad ligt dichtbij Rotterdam (65 km), België met de mooie stad Antwerpen (80 km) en West-Brabant met steden zoals Bergen op Zoom (47 km) en Breda (80 km). U kunt Zierikzee bereiken via de N57, N59 en de N256.

In Zierikzee kunt u ook gebruik maken van diverse busverbindingen. Zo kunt u naar de Centraal Stations in Goes of Rotterdam.

Volop voorzieningen

Zierikzee is een stad die verrast met een zeer compleet voorzieningenaanbod. In de stad worden diverse sporten aangeboden zoals tennis, atletiek, dansen, turnen en nog veel meer. Ook heeft Zierikzee op het gebied van onderwijs en kinderopvang veel te bieden.

U kunt perfect winkelen in de ruim 100 winkels van Zierikzee en tergelijkertijd ook van de prettige sfeer genieten. Zierikzee kent een leuk aantal bijzondere winkeltjes waar gezelligheid en service hoog in het vaandel staan. Elke donderdag vindt er een markt plaats op het Havenplein en kunt u tijdens koopavond tot 21.00 uur winkelen.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten over de verschillende appartementen die te koop zijn in Zuidwellepoort? Neem op uw gemak een kijkje in het overzicht van appartementen en mocht u met vragen zitten neem dan contact met ons op via onze contactpagina of bel rechtstreeks naar (+31) (0)111 41 78 08.

Naar de appartementen